Sakupljen novac za operaciju Nejle Suljkanović iz Kalesije

Vijesti 08. sep 201611:26 > 11:29
Facebook/Billy Agić

Nejli Suljkanović iz Rainaca Donjih, općina Kalesija, je odmah nakon rođenja ustanovljen Rettov sindrom, veoma rijedak poremećaj u razvoju mozga.

Njeni roditelji Sabahudin i Selma već godinama u tišini nabavljaju ono što je njihovoj kćerki potrebno kako bi je održavali u životu. Pokušavali su na mnogim adresama da dobiju lijek, ali odgovor su uvijek dobijali da bolest nije izliječiva.

Prema najavama, Nejla bi uskoro trebala na operaciju kičme što će joj pomoći u lakšem disanju i neće imati tako česte napade koje sada ima.

Za operaciju u Zagrebu bilo je potrebno 12.000 eura, a roditelji nisu bili u mogućnosti to obezbjediti pa se u prikupljanje novca uključio humanitarac, komičar i vlogger Billy Agić koji je odlučio prodati automobil kako bi pomogao Nejli, veliki broj građana Kalesije, komšija i prijatelja, 

Mi trenutno završavamo nalaze za Nejlu. Stigao nam je bitan nalaz koji je dobar“, rekla je Selma Suljkanović.

Skupljen novac za Nejlinu operaciju

Upravo sam došla iz Kalesije gdje završavam akciju. Skupili smo novac koji nam je falio. Narod mi se lično odazvao, dolazili su pred kuću da pomognu. Hvala svima, prijateljima, rodbini, mojoj Kalesiji i svim strancima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.