Dodik: Ne želimo nikome nametati da slavi Dan RS-a

Vijesti 14. sep 201615:48 > 15:49
TANJUG/Milutin Marković

Mi ne želimo nikome nametati da slavi Dan Republike, ali ne želimo i da nama neko zabranjuje da slavimo ono što hoćemo, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom razgovara s ambasadoricom Savezne Republike Njemačke Christiane Constanze Hohmann.

Dodik je upoznao ambasadoricu Njemačke da će referendum o Danu RS-a biti održan 25. septembra, kao i da su, kako je saopćeno, sve pripreme za njegovo održavanje završene i da referendum nije uperen ni protiv koga, da će proteći u miru i bez ikakve destabilizacije.

Na sastanku u Banjoj Luci entitetski predsjednik i ambasadorica Hohmann su ocijenili pozitivnim napredak BiH na evropskom putu gdje je Republika Srpska dala svoj vidljivi doprinos, složivši se da treba nastaviti reforme, saopćeno je iz kabineta predsjednika RS-a.

Konstatirali su i da političari u BiH treba da donose odluke o njenoj budućnosti dok stranci mogu pokušati da budu dobar servis.

Predsjednik RS-a je zahvalio Njemačkoj na angažovanju oko provođenja reformi i na širenju interesovanja kod svojih privrednika za ulaganje u RS i BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.