Turistička sezona u Mostaru oborila rekord

Vijesti 20. sep 201608:57 > 09:00
N1

Mostar se nalazi na brojnim listama popisa gradova koje bi trebalo posjetiti. Kao i svake ljetne sezone, ovaj grad dostiže rekordne brojeve, kad su u pitanju posjete turista.

U samoj najavi sezone nadležni u Turističkoj zajednici su očekivali rekordnu turističku sezonu.

Posjećujući sajmove za pripreme turističke sezone vidjeli smo da postoji ogromno interesovanje za BiH, da turisti žele doći na naše prostore. Ne samo da prođe, već i da borave u našoj zemlji“, rekao je za N1 Semir Temim, pomoćnik direktora turističke zajednice HNK

Ova sezona je oborila rekord, a to je postala praksa iz godine u godinu.

Svjedoci smo da u čitavoj BiH mnogo turista iz Saudijske Arabije, Emirata i Katara. Veliki je broj gostiju iz Turske. Pored tih gostiju u toku zime imamo veliki broj turista sa dalekog Istoka. Moramo se pripremati za sve goste, jer nisu svi isti“, istakao je Temim.

Još uvijek nema tačnih brojeva noćenja ove godine.

Raduje me da su i stare mostarske mahale postale turistička mjesta, sve je veći broj smještajnih kapaciteta. Vidjeli su da je turizam grana od koje mogu živjeti. Turisti se zadržavaju u Mostaru i Hercegovini, jer smo napravili veliku ponudu s velikim brojem sadržaja. Ipak, sadržaja nikada nije dosta“, kazao je Temim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.