Jala: Odreći ću se naknada i pomagati studentima

Vijesti 23. sep 201615:52 > 16:05
Facebook

Muzičar Jasmin Fazlić poznatiji kao Jala je podigao veliku medijsku prašinu kada se kandidovao za člana OV Vogošća ispred stranke SDA.

Jala je kazao da je svjestan komentara koje je prouzrokovao svojom kandidaturom, ali da ima sve što je potrebno kako bi dokazao suprotno.

Znam da mnogi misle kako se u politiku ulazi samo radi lične koristi. Ja želim pokazati da nije tako. Ako uđem u sastav općinskog vijeća Vogošća namjeravam da se odreknem svih primanja po tom osnovu. Odnosno želim da ta sredstva usmjerim na stipendiranje nadarenih učenika koji žive u otežanim uslovima“, kazao je. 

Kaže kako zna koliko pomoć nekome može značiti, jer i sam dolazi iz skromne radničke porodice.

Potičem iz skromne radničke porodice i znam koliko i skromna pomoć pružena u pravom trenutku može značiti u nečijem životu. A jednako tako je značajno napraviti pravi izbor u pravom trenutku“.

Istakao je da želi pomoći mladim ljudima u Vogošći da iskažu svoju kreativnost i tako sebi obezbijede egzistenciju.

Ako mi date povjerenje trudiću se da mladi u Vogošći dobiju sve preduslove da se mogu baviti kreativnim radom i na taj način rješavati i svoju egzistenciju. Znate da sam u svojim stihovima bio oštar prema svim negativnim pojavama u društvu, a u svojim aktivnostima kao vijećnik biću još oštriji“.

Jala se obratio svim fanovima opširnijim statusom na zvaničnom Facebook profilu i pozvao sve da mu daju šansu da opravda njihovo povjerenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.