Teške optužbe Handanagića na račun aktuelnog načelnika

Vijesti 29. sep 201615:17 > 15:33
N1 / Arhiv

Sinoć je na kuću Halida Solakovića, kandidata za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu, bačena eksplozivna naprava. Na svu sreću pri eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Kontaktirali smo Solakovićeve protukandidate (Hadžibajrića, Handanagića i Jažića) na predstojećim lokalnim izborima i potražili njihovo mišljenje o sinoćnjoj eksploziji.

Suad Handanagić, kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad, za N1 je komentarisao eksploziju u sarajevskom naselju Vratnik. Naime, eksplozivna naprava bačena je na kuću kandidata za načelnika Halida Solakovića iz Građanskog saveza.

Sa Solakovićem sam prijatelj od prije rata. Imali smo zajedno kamp prikolicu i uvijek se družili. Jako sam prijatno bio iznenađen kada sam vidio da je i on kandidat na ovim izborima. Ljepše je kada čovjek ima prijatelje, pa makar bili i politički protivnici“, rekao je Handanagić.

On je naglasio da je zaprepašten eksplozijom ispred Solakovićeve kuće.

Taj pristup političkom rješavanju je dno dna u svakom pogledu. Ne družim se s mafijašima, već s intelektualicma, umjetnicima… Ali ima ljudi koji vole mafijaške krugove, tzv. ćelave kauboje. Facebook je pun takvih likova.

Handanagić je izrazio zabrinutost za sigurnost njega i porodice.

Poslije ovoga sam lično zabrinut za svoju sigurnost i ne bi me iznenadilo da krugovi aktuelnog načelnika isto tako pokušaju uraditi i meni“, kazao je Handanagić.

Loša sigurnosna situacija, načelnik Hadžibajrić bez komentara

On je dodao da su aktivistima SDA tokom predizborne kampanje bušili gume, lupali stakla i prijetili.

Svaka moja slika na plakatima je uprljana bojom ili zguljena. Dovoljno je vidjeti šta se po FB objavljuju, tj. kakve su slike načelnika s određenim grupama ljudi.

On je poručio građanima da se ne boje, već da hrabro izađu i glasaju na izborima.

Pokušava se utjerati strah i uposlenicima Općine. Među službenicima vlada panika“, kazao je Handanagić.

Tarik Jažić, kandidat Naše stranke za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo je kazao da je bomba ispred Solakovićeve kuće jako loša poruka te da se nada kako će tužilaštvo i sudstvo odraditi svoj posao.

U pitanju je neko ko je 1995. i 1998 godište. To su djeca. Iskreno ne znam da li je politički motivisano. Naša kandidatkinja za Vijeće živi dvije-tri kuće pored Solakovića. Ona je bila u kući kada je bomba bačena. Možda je došlo i do greške. Sigurnost u Starom Gradu je na veoma lošem nivou”, rekao je Jažić za N1.

Aktuelni načelnik Ibrahim Hadžibajrić za N1 je kazao da je za ovu vijest saznao pola sata prije nego je nastao ovaj članak, te da nema nikakav komentar na optužbe protukandidata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.