Izbori u Sarajevu: Kusturica i Karajlić ''na listi''

Vijesti 02. okt 201618:04 > 19:03
Anadolija

U Bosni i Hercegovini su od 07:00 otvorena birališta za lokalne izbore 2016. godine, gdje građani BiH biraju svoje lokalne predstavnike u naredne četiri godine.

U jednom od ranijih tekstova objavljenih danas – donijeli smo upute kako pravilno popuniti glasački listić, odnosno gdje to staviti oznaku X kako bi se vaš listić našao “u bubnju” važećih na ovim izborima.

No kao i svake izborne godine, koja je u BiH svake druge godine – postoje oni glasači koji ne žele da stavljaju to isto X pored bilo kog od kandidata ili stranke koju zastupaju.

Zbog toga – mnoštvo glasačkih listića završi “sa strane”, na kojima su obično ispisane neke šaljive, uvrijedljive, kreativne ili manje kreativne poruke na svom komadu papira kojeg su dobili na svom glasačkom mjestu.

Jedan takav stigao je na adresu naše web redakcije, na kojem je anonimni glasač iz Sarajeva (identitet poznat redakciji) sam sebi kreirao stranku za koju je glasao.

Izdajnička stranka – Kvisling dala je dva kandidata za općinsko vijeće Novo Sarajevo. Na toj listi su dva kandidata, Nele Krajlić i Emir Nemanja Kusturica.

Fotografija je u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.

N1