Vijeće ministara BiH danas o stanju javne zaduženosti BiH

Vijesti 04. okt 201607:21 > 07:23
VM BiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 30. juna 2016. godine, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj o provedbi revidiranog Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma iz oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite 2013 – 2016. za 2015. koji je predložilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o dodjeli sredstava iz granta za sufinansiranje projekata institucija kulture u BiH za 2016. godinu.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu i: Nacrt sporazuma između BiH i Republike Srbije o graničnim prelazima kao i Informacija o programu integrisanja BiH u Evropsku uniju, urađenim pripremama i preduvjetima za početak njegove izrade.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana i Informacija o aktivnostima Službe za zajedničke poslove institucija BiH vezanim za objekat u državnom vlasništvu koji se nalazi na lokalitetu bivšeg kruga fabrike „Zrak“ u naselju Buća Potok u Sarajevu radi provedbe aktivnosti u vezi s trajnim smještajem Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Pred državnim ministrima bi se trebao naći i Prijedlog odluke o formiranju Radne grupe za izradu procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.