Misirlić: Ivanović je izgubio dobar dio publike iz BiH

Vijesti 02. dec 201408:42 > 08:45
N1

Gost jutarnjeg programa u pregledavanju dnevne štampe Novi dan N1 televizije bio je novinar i publicista Amir Misirlić, koji ima svoj blog u kojem piše o sebi.

“Ja mislim da Hrvatima niko ne treba da dolazi iz inozemstva i to im poručuje jer su oni sastavni dio BiH. Mislim da takvi susreti nisu najbolja poruka”, komentarisao je Misirlić poruku Milanovića Hrvatima u BiH da ostanu ovdje.

A o Šešelju, Misirlić kaže kako je to jedna sramota velika, i da treba ostaviti emocije i politiku po strani, jer je to sudski proces.

“Trenutno pripremam post na blogu pod nazivom ‘Ne sam Safete’. Ja više nisam razmišljao o selektoru, već sam razmišljao o tome kakvi smo to ljudi i kako bacamo nekoga u zvijezde pa u blato. Valjda smo takav narod, volimo ljude ili obožavati ili ponižavati. Zašto ne pustimo ljude da rade svoj posao. Na kraju se ispostavilo da je Sušić imao najbolje rezultate matematički, neko ce reći zbog igrača, ili da su mu se posložile stvari, ali hajde da govorimo o argumentima. Pogotovo me nerviraju ružni komentari na društvenim mrežama”, komentarisao je Misirlić izbor za  novog selektora “Zmajeva”.

Na hapšenje granične policije u akciji Tref 2, Amir Misirlić kaže kako to ne treba to da nas čudi, jer se stalno priča kako postoji mito i korupcija u državnim institucijama, a kad nekoga uhapse pitamo se zar se to dešava, ali to treba da bude svakodnevna vijest i ne treba da bude spektakularno.

“I ja sam reagovao burno. Gdje se prelazi iz humora u neukus? Našalio se sa stvarima s kojima nije trebao. Ivanović je napravio grešku i izgubio dobar dio publike iz  BiH”, komentar je Misirlića na ismijavanje srbijanskog voditelja Ivana Ivanovića kada je u emisiji ismijao silovane Bosanke.