Ahmed Burić o rezultatima izbora u Crnoj Gori

Vijesti 17. okt 201620:36 > 20:54
N1

Gost specijalne emisije N1 televizije povodom rezultata izbora u Crnoj Gori bio je, pored ostalih, novinar i publicista Ahmed Burić.

“Ako su građani Crne Gore položili taj test, onda su ovo izbori bili za EU i NATO. Crna Gora ide putem koji je zacrtala referendumom o nezavisnoti”, kazao je Burić na početku gostovanja.

Jedna od tema sagovornika u emisiji bila je opozicija u Crnoj Gori koja je kazala da ne priznaje rezultate izbora na kojima je najviše glasova osvojio Milo Đukanović i njegov DPS.

Ovdje nam se, čini mi se, podvaljuje jedna stvar. To je da su u opoziciji sve sami demokrati, a vođa DF-a ima titulu četničkog vojvode. Zvanično. Ako je izbor da Crnom Gorom vlada neko ko želi očuvati kakav – takav mir i stabilnost ili neko ko ima titulu vojvode, ja sam za ove prve“, kazao je.

Burić smatra da na prostorima regije ne pobjeđuju stranke sa najboljim programima.

Ovdje ne pobjeđuju programi stranaka nego oni koji iskoriste nacionalni interes kao paravan za kriminal. Kad neko dobije 40% glasova od 73%, onda imate pobjednika. Ova društva nemaju demokratsku atmosferu, svi su u grču ZA ili PROTIV. Ono što je važno jeste kako ovaj region privući euroatlanskim integracijama, a da ne bude krvoprolića“, kazao je.

Prioritet je da se ovaj prostor civilizira, a znamo ko su najveći neprijatelji tome“, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.