Velika policijska akcija u Zenici, blokiran dio grada

Vijesti 21. okt 201609:34 > 09:55
N1

Jedna djevojčica navodno je kidnapovana jutros ispred Osnovne škole Hasan Kikić u zeničkom naselju Tetovo, dok je druga, nezvanično, uspjela pobjeći.

Kako su nam iz škole kazali, u toku su provjere navoda o otmici.

”Kad smo došli jutros u školu, primijetili smo policijske patrole oko škole. Postoje neke indicije da je bio pokušaj otmice nekih učenika. Radi se na ispitivanju da li je to to što se pretpostavlja. Zovemo roditelje i provjeravamo da li su učenici koje nedostaju iz škole ostali kući. Izostanci su svakodnevna pojava i mi sad provjeravamo sve učenike koji nisu tu”, ispričao je za N1 zamjenik direktora škole Mustafa Krgo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a za N1 su kazali da su policijske snage na terenu i provjeravaju navode iz prijave o otmici.

Pripadnici policije su na terenu i poduzimaju mjere. Još uvijek nema potvrde o kidnapovanju. Sve provjere će biti izvršene, a to uključuje i blokadu područja“, kazala je portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Istraga je u toku, a kako javljaju reporteri N1 koji se nalaze u Zenici, na ulicama ovog grada prisutne su pojačane policijske snage. Zvanične potvrde, pak, još uvijek nema.

Ekipa N1 televizije je u Zenici i uskoro pratite UŽIVO dešavanja ispred OŠ Hasan Kikić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1/Ilustracija
N1
N1/Ilustracija
N1
N1/Ilustracija