Osumnjičeni za ubistvo predao se nakon četiri godine potrage

Vijesti 21. okt 201615:42 > 15:45
Wikipedia

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da se osumnjičeni Emir Fetić (27), uz prisustvo svog branitelja, predao ovom tužilaštvu, te da je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela.

“U Tužilaštvu ZDK-a je ispitan u svojstvu osumnjičenog zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, te krivično djelo pokušaj ubistva, nakon čega je i uhapšen”, saopćio je stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK-a Emir Muratspahić.

Osumnjičeni Emir Fetić predao se tužilaštvu nakon što je četiri godine izbjegavao pravosudne organe u Federaciji BiH.

On je osumnjičen za ubistvo mladića Amera Pivića, koje se dogodilo u septembru 2012. godine nakon ulične pucnjave u centru Zenice. Odmah nakon završetka uviđajnih i prvih istražnih radnji za osumnjičenim Fetićem objavljeno je nekoliko međunarodnih potjernica, jer se pretpostavljalo da se nalazi u inostranstvu, a tokom ljetnih mjeseci ove godine uspio je pobjeći pripadnicima njemačke policije, koja ga je uspjela locirati i pokušala uhapsiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook