Strava u Foči: Rodila bebu i udavila je

Vijesti 27. okt 201611:56 > 12:01
N1 / Arhiv

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Foča 25. oktobra 2016. godine uhapsili su S.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Ubistvo djeteta pri porođaju“.

Nakon operativnih saznanja da je imenovana izvršila navedeno krivično djelo, pozvana je u službene prostorije radi provjere dobijenih saznanja. U toku kriminalističke obrade osumnjičena je priznala da je 14. oktobra 2016. godine, u selu Krševina, opština Foča, u blizini porodične kuće rodila živo muško dijete i odmah ga udavila, a potom zakopala, navedeno je u saopćenju Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

O navedenim saznanjima obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje koji je naredio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, te prikupe dokazi u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Ubistvo djeteta pri porođaju“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča, radi vršenja ekshumacije i uviđaja 26. oktobra 2016. godine, na mjesto događaja izvršenog krivičnog djela izašli su postupajući tužilac, sudski vještak i uviđajna ekipa Odjeljenja kriminalističke policije SJB Foča. Prilikom izvršenih uviđajnih radnji pronađeni su i ekshumirani ostaci beživotnog tijela novorođenčeta, koji su vozilom pokopnog društva prevezeni u prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči radi odgovarajućih sudsko medicinskih vještačenja koje je naredilo tužilaštvo.

Nakon kompletiranja predmeta, 26. oktobra 2016. godine, osumnjičena S.K. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalji rad i postupanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.