Pročitajte pismo srebreničkih odbornika Bakiru Izetbegoviću

Vijesti 07. nov 201611:16 > 11:29
N1

Novoizabrani odbornici iz Koalicije SDA/SBB/SZBiH u Skupštini Općine Srebrenice, uputili su pismo vodstvu Stranke demokratske akcije i njenom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću s ciljem informisanja o aktuelnoj situaciji u ovoj bh. općini.

U pismu koje potpisuje pet novoizbrabranih odbornika navodi se da je Bošnjaci u Srebrenici žive u ”teškoj i zbunjujućoj političkoj situaciji” kao i da se povratnički narod našao ”u strahu i dvoumici oko napuštanja Srebrenice”.

Pismo donosi i prijedlog da se s ciljem kondsolidacije SDA u Srebrenici kao povjerenik imenuje Sadik Ahmetović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. No, kako je u razgovoru za N1 istakao sam Ahmetović, on bi želio pomoći, ali nema namjeru vodi SDA u Srebrenici na duži period.

”To pismo je napisano zbog teške situacije u Srebrenici, tražili su da im pomognem. Prihvatio sam to, jer su to ljudi koji tamo žive i cijene ono što ja radim. SDA u Srebrenici treba voditi neko ko tamo živi, ja nemam namjeru da vodim stranku. Pomogao bih da se to smiri, ali to definitivno treba biti neko ko živi tamo”, ispričao je za N1 Sadik Ahmetović.

Pismo koje su potpisali Alija Tabaković, Begija Smajić, Almir Muminović, Nedib Smajić i Almir Dudić, prenosimo u cjelosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1