Stojanović: Spremni smo za eventualne vremenske nepogode

Vijesti 10. nov 201613:14 > 13:23
N1

Prve sniježne padavine izazvale su i prve probleme sa vodostajima rijeka. Kako smo reagovali i jesmo li spremni ukoliko bi se ponovila priča od prije 2,5 godine razgovarali smo sa Željko Stojanović iz Republičke Civilne zaštite.

Najkritičnije je bilo na rijeci Drini. Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao apelovao je da je potrebno zaustaviti rad Hidroelektrane “Mratinje” na rijeci Pivi u Crnoj Gori. Izrazio je bojazan da će, ako se ne prekine rad Hidroelektrane “Mratinje”, vjerovatno doći do poplave u Foči.

Novinari posmatraju iz svog ugla, a struka iz svog. Treba komunicirati kako bi sve prošlo bez panike. Obratili smo pažnju na rijeku Drinu i pratili njen vodostaj. 8. novembra dobili smo informaciju od Republičkog zavoda da je u Foči Drina brzo i naglo porasla. Direktor Civilne zaštite je sazvao sve nadležne i veoma brzo su podijeljeni konkretni podaci sa zadacima“, rekao je Stojanović.

On je dodao da su svi spremniji u odnosu na prije 2,5 godine.

Spremniji smo sigurno i u operativnom, zakonskom i ekspeditivnom. Meteorolozi ne predviđaju uslove koji bi bili za veliku zabrinutost.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.