Stanari nisu dozvolili ulaz policiji u haustor u Sarajevu

Vijesti 18. nov 201611:06 > 11:10
N1

Sudska policija MUP-a Kantona Sarajevo stigla je na adresu Zmaja od Bosne na broju 80 u Sarajevu kako bi ušla u prostor za koji stanari tvrde da ne pripada općini već da je to zajednički prostor svih stanara u navedenoj ulici.

Ulazak u navedenu prostoriju je odgođen, a sudski izvršitelj je okupljenim građanima saopštio da se ulazak u prostoriju odgađa. Stanari su zadovoljni i, kako su naveli, ustrajat će u svojoj borbi. 

Stanari su u razgovoru za N1 najavili da neće dozvoliti ulazak sudskoj policiji te da će se vezati u haustoru.

“Otkupom stanova stanari su postali i suvlasnici zajedničkih prostorija u ulazu, kako i stoji u ugovorima o otkupu stanova. Neko u opštini proglasio je taj prostor opštinskim, poslovnim, iako ne postoji nigdje registrovano da je ta zajednička prostorija igdje ikada zavedena kao poslovni prostor. Pri tom, mi imamo odluku drugostepenog suda kojom se potvrđuje naše vlasništvo nad pomenutom prostorijom, te ukazuje na niz manjkavosti i propusta pr tumačenju pozitivnih zakonskih propisa u donošenju presuda koje su prethodile”, navodi Feraget.

N1/Ilustracija

 Stanari tvrde da imaju sudsku presudu koja ide njima u korist.

“Isti sud je donio dvije oprečne odluke i ova posljednja ide u našu korist. Kao stanari smo još u oktobru predali tu odluku na sud i tražili smo da se potpuno obustavi povođenje prve odluke. Prostorija je privatno vlasništvo stanara haustora”, kaže stanarka Aida Feraget za N1.

N1

Naša sagovornica poručuje da stanari neće dopustiti ulazak u haustor zgrade.

“Ulaz u tu prostoriju je iz haustora. Ako budu htjeli ući morat će prvo proći vrata haustora, a neće moći od nas. Policija mora biti tu, ali neće ući osim ako nas na silu ne odvedu. Vezat ćemo se za haustor, nismo agresivni. Ja ću sebe svezati za svoj haustor. Bi će predstavnici 15 stanova. Jako smo složni”, kaže Feraget.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.