Ivanić: Jučerašnji događaj proizveo štetu Predsjedništvu BiH

Vijesti 24. nov 201614:59 > 15:01
N1

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je održalo sjednicu na kojoj su članovi, kako je kazao predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, neformalno razgovaralo o jučerašnjem događaju, odnosno otvaranju obnovljenog trotoara ispred zgrade ove institucije.

“Na zvaničnom dijelu nismo razgovarali o trotoaru. Nijedan od članova nije imao ulogu o ovoj temi. To je pitanje za sekretarijat Predsjedništva BiH iz kojeg je došao poziv. O tome će se sekretar i zamjenici morati pozabaviti, jer mislim da je to bio neprimjeren i nepotreban događaj koji je proizveo štetu Predsjedništvu BiH, iako mi s tim nismo imali veze”, kazao je Ivanić.

U razgovoru za N1, Ivanić je jučer kazao da Predsjedništvo nije imalo nikakve veze sa renoviranjem trotoara

“To je ideja nekoga ko je sebe smatrao pametnim, očito SDA je htio da napravi veliki događaj”, komentarisao je Ivanić sporni trotoar za N1.

On je jučerašnji događaj poredio sa kultnom serijom Nadrealisti te dodao da mu ne pada na pamet da bude dijelom toga.

“Ni najbolji dramski pisac se ne bi mogao sjetiti da se svečano otvori 60 koraka. To je zloupotreba Predsjedništva i narednih dana ćemo još o tome raspravljati. Ovo je groteskno i ispod svih mogućih kriterija i poniženje državnih institucija od onih koji se najviše zalažu za BiH, a ovo prave”, naglasio je predsjedavajući Predsjedništva BiH za N1 te dodao kako se građanima izvinjava zbog svega.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.