Konstantin Savić kandidat za člana Predsjedništva BiH?

Vijesti 28. nov 201610:55 > 13:03
N1

Konstantin Savić obilježio je kampanju za protekle oktobarske izbore. Mladić iz Teslića nije pobijedio u trci za načelnika svoje općine, ali je, svejedno, stekao veliku popularnost u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

 Zbog vatrenih govora, nastupa i jednostavne kampanje, stekao je podršku koju bi, jasno, mogao kapitalizirati na narednim izborima. Svjestan je toga i Savić, a kako je kazao u razgovoru za N1, sigurno će biti kandidat na narednim izborima. Pozicija u Predsjedništvu? Zašto ne, zapitao se on…

”Jedna od solucija je i kandidatura je i za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Još uvijek nisam siguran u detalje, ali sigurno ću se kandidovati i na narednim izborima. Da li za poslanika, da li za predsjednika Republike Srpske, da li za člana Predsjedništva BiH… Možda bi ta opcija bila i najbolja, da predstavljam BiH”, ispričao je Savić za N1.

Ponovio je da je narodu muka od istih ljudi i da upravo u toj činjenici vidi svoju šansu. Želi donijeti neke nove momente u bh. političku svakodnevnicu

”Dobro bi bilo, ovo su sve poznate ličnosti, dvadeset godina su tamo, iskusni su, ali su nepodobni i nepouzdani za glasače. Opcija da budem kandidat za člana Predsjedništva je sasvim izgledna”, dodao je on.

Podsjećamo, Jerko Ivanković Lijanović u razgovoru za N1 prošle sedmice, također je najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.