Anonimni dobročinitelj platio struju i dugove za 17 porodica

Vijesti 03. dec 201622:22 > 22:28
Bljesak

Prije sedam dana lokalni portal iz Prozora-Rame objavio je priču o anonimnom građaninu koji je platio struju za 16 dužnika za struju iz tog grada kako bi Božić dočekali što radosnije. Njihovu priču prenijeli su mnogi mediji iz BiH i regiona. Danas se ponovo desila slična stvar.

Možda potaknut dobrim djelom i lijepom gestom ovog anonimnog dobročinitelja, krajem ove sedmice u odjel Elektroprivrede HZ HB u Prozoru, preko posrednika, novi dobročinitelj uplatio je novce s istim ciljem i istom željom; anonimno, svojim činom pomoći najpotrebnijima u općini Prozor-Rama kako bi Božić dočekali radosno, saznaje portal Rama-Prozor.info.

Kako su za portal Rama-Prozor.info iz odjela Elektroprivrede HZ HB u ovom gradu rekli, uplaćenim iznosom novca plaćeni su računi i podmireni dugovi za 17 porodica.

Biti dobročinitelj nije nešto što se kupuje ili stječe kao nagrada, nego nešto što se rađa i živi u čovjeku od njegovih prvih koraka. To je ono “nešto” što vas čini manjinom na ovome svijetu, kada i pored svih životnih uspona i padova ipak mislite na one ljude koji su u puno većoj potrebi od vas samih, navodi ovaj portal.

“Hvala ti dobri ramski čovječe u ime svih onih 17 porodica koje će u radosti dočekati ovaj Božić. Što će ih obradovati tvoja pokazana ljubav prema čovjeku, ljubav prema bližnjemu, i ako ga ne poznaješ, on je tvoj. Neka tebi i svim ovim ljudima kojima si pomogao bude čestit i blagoslovljen Božić”, stoji u poruci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.