Igor Kamočaji objasnio zašto je podnio ostavku

Vijesti 06. dec 201619:30 > 19:39
N1

Igor Kamočaji je podnio ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a KS na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a KS.

Kamočaji je poslao otvoreno pismo u kojem želi javnost izvijestiti zašto je podnio ostavku, a u nastavku ga prenosimo u cjelosti:

U cilju informisanja javnosti, odlučio sam napisati kratki osvrt na moju ostavku na mjesto Predsjednika KO SDP Sarajevo, kao svojevrsno obrazloženje tog čina.

Prije svega, dužan sam zahvaliti se svim simpatizerima, aktivistima i članovima SDP-a BiH koji su i u ovoj, kao i svih proteklih kampanja, bili uz SDP.

Također, veliko hvala i svim mojim drugaricama i drugovima koji su, u ne tako povoljnim trenucima po Partiju i ljevicu općenito, stali na liste i time pokazali kako se brani, voli i živi socijaldemokratija.

Nažalost, mnogo je razloga zašto nismo uspjeli u našim ciljevima, ali to nikog od nas ne amnestira niti od lične niti od kolektivne odgovornosti.

Kao Predsjednik Kantonalne organizacije ispoštovao sam naš  Zaključak donesen prije formiranja kandidatskih lista, a koji je pozivao sve istaknute članove KO SDP BiH Sarajevo da se kandiduju i pomognu SDP-u. Mnogi su se oglušili na to, ali to je njihova odluka i njihovo pravo.

SDP BiH je prije nešto više od godinu dana započeo proces demokratizacije i time učinio iskorak na bh političkoj sceni, sistemom jedan član jedan glas. I sam sam na taj način izabran, sa 90 posto glasova, i time sam se obavezao biti predvodnikom svoje organizacije, voditi je i prvi preuzimati odgovornost.

Činjenica je da nismo uspjeli, ali je činjenica i to da nas je između ostalog najviše koštala rasparčanost ljevice, te nemogućnost odlučnog suočavanja sa problemima, prevazilaženje sujeta, te stavljanje ličnih interesa po strani, a sve u cilju postizanja rezultata važnih za naš grad, naše građane i opće dobro.

Odatle i dolazi moja odluka da podnesem ostavku na mjesto Predsjednika KO SDP Sarajevo i prepustim vođstvo kantonalne organizacije nekom novom rukovodstvu koje će članovi ponovo birati.

Svojim drugovima koji su izabrani želim da budu oštra, časna i dostojanstvena opozicija svim lošim odlukama, ali i glas običnih građana u organima odlučivanja. Hvala im što su ostali uz SDP, što se nisu prodali ili promijenili dres.

Kanton Sarajevo, a naročito četiri gradske općine, trebaju biti nauk liderima ljevice!“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.