Netipični problemi jednog bh. suda

Vijesti 07. dec 201612:22 > 12:23
Grad Bijeljina

Policijska stanica Bijeljina danas je u 11:15 sati zaprimila poziv muškarca da je postavljena bomba u zgradi Suda.

Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici, koji su izvršili evakuaciju ljudstva iz objekta. Evakuacija ljudstava izvršena je u objektima Osnovnog i Privrednog Suda Policijski službenici osigurali su mjesto događaja i je izvršen protivdiverzioni pregled. Pregledom objekta utvrđeno je da se radi o lažnoj prijavi tj. dojavi.

Pripadnici protivdiverzionog tima Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina morali su reagovati i 27. oktobra kada je policija dobila još jednu dojavu da je u zgradu suda u ovom gradu postavljena bomba. Ispostavilo se da je i ova dojava bila lažna.

Zgrada Osnovnog suda u Bijeljini evakuisana je i 22. septembra nakon dojave o podmetnutoj bombi. Ispred zgrade su odmah stigle ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasci. I ova dojava je bila lažna.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina, apeluje na građane da na ovakav način ne zloupotrebljavaju policijske snage, kao i druge subjekte koji postupaju po dojavama vatrogasce, hitnu pomoć i dr. 

Krivični zakon Republike Srpske u članu 364. precizirao je,da svako lažno prijavljivanje dijela predstavalja krivično djelo ”Lažno prijavljivanje krivičnog dijela” za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.