Ručna odbrambena bomba slučajno pronađena u Sarajevu

Vijesti 10. dec 201613:24 > 13:32
N1/Arhiv

Na području sarajevske općine Novi Grad pronađena je ručna odbrambena bomba, potvrđeno je danas iz Federalne uprave civilne zaštite za N1.

Kako se navodi u saopćenju, na području Kantona Sarajevo u općini Novi Grad jučer u 13.15 sati, primljena je informacija o pronalasku NUS-a na deponiji Smiljevići. O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili.

Osim u Sarajevu, neeksplodirana ubojita sredsta pronađena su i u drugim dijelovima BiH. Na području Unsko-sanskog kantona u općini Bosanska Krupa u 11.35 sati prijavljen je pronalazak nepoznatog NUS-a prilikom vršenja poljoprivrednih radova, u mjestu Ćojluk. Policija je obilježila mjesto pronalaska NUS-a.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u općini Neum jučer u 13.50 sati, prijavljen je pronalazak NUS-a a radilo se o jednoj minobacačkoj granati 82 mm. Mjesto pronalaska NUS-a na lokalitetu sela Međugorje i Glumina. Prijava o pronalasku NUS-a proslijeđena vođi A-Tima Mostar i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.