Fišo: Od 1. januara građanima ćemo pružiti bolji prevoz

Vijesti 13. dec 201612:14 > 12:20
N1

Od 1. januara naredne godine stanovnici Kantona Sarajevo moći će na spornim kantonalnim linijama koristiti iste mjesečne karte u vozilima GRAS-a i Centrotransa.

Ovu informaciju je za N1 potvrdio Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS, koji je rekao da će studenti, penzioneri i đaci od početka nove godine mjesečnu kartu koristiti kod oba prevoznika, ali istakao da to ne znači da će putnik moći kupiti kartu Centrotransa i voziti se linijom koju nema taj prevoznik.

Ovo se više odnosi na putnike Centrotransa. Isto tako putnici GRAS-a će moći koristiti Centrotransova vozila, iako neće imati potrebe“, smatra Fišo.

On dodaje da se neće dozvoliti manipulacije i korištenje vozila jedne kompanije s kartom druge kompanije koja nema nadležnost za datu liniju.

Ministarstvo je izradilo i dokument o načinu funkcionisanja ovog sistema, a na prijevoznicima je da usaglase određene detalje. Dogovore li se ili ne, ministar je kazao da nema odustajanja.

Konkretno, ovo se najviše odnosi na linije prema Vogošći, Ilijašu, Kobiljači, Hadžićima i Tarčinu. Ministarstvo saobraćaja konačno želi riješiti pitanje linija koje su godinama sporne.”

Uvođenjem mjesečne karte, koja bi vrijedila za oba prijevoznika, posebno bi bila značajna za stanovnike Vogošće, Ilijaša, Rakovice koji nerijetko moraju koristiti i dvije vrste prijevoza kako bi stigli do željene destinacije.

Ministar saobraćaja KS je naglasio da se građanima želi omogućiti bolji prevoz.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.