Djeda mraz pojasnio zašto se N1 TV zove N1 TV

Vijesti 31. dec 201610:33 > 10:49
N1

Gost Novog dana u programu N1 televizije bio je Djeda mraz. A samo je jedan ''pravi'' Djeda mraz u Sarajevu. Naravno, to je Mladen Jeličić Troko.

Troko je pojasnio zbog čega se naša televizija zove N1 televizija. Prema njegovom mišljenju, odgovor smo dobii prije nekoliko dana u Banjaluci.

”Djeda mraz je nevjerovatan prognostičar. Onaj koji je dao ime TV N1. Neki dan sam gledao televiziju i proglasili su vas nacionalnim neprijateljem broj 1. Otuda i ime N1 – prvi nacionalni neprijatelj”, kroz osmijeh je kazao sjajno raspoloženi Troko komentirajući nedavni napad Milorada Dodik na našu televiziju.

Troko je dodao da gledaoci trebaju gledati što više zabavnog programa.

”Gledajte emisije zabavnog karaktera mada su ovdje političari najsmješniji. Ovaj put sam došao kroz kanalizaciju, u Sarajevu sam incognito, žao mi je što su ljudi mnogo slagali kad je u pitanju Djeda mraz. To je jedan komercijalizirani lik koji je u samim počecima bio u zelenoj ili pravoj odori, a onda su ga holandski dizajneri preferbali u crvenu boju”, rekao je Troko.

Troko je simbol novogodišnjeg perioda na ovim prostorima. Djeca ga vole, a ”odgojio” je mnoge generacije.

”Imam sreću da djeca jako rijetko plaču kad su u mom krilu. Imam drukčiji pristup, ne pričam bajke, razgovaram s njima o njihovim problemima recimo u vrtiću. Na taj način komuniciram s djecom. Ovdje u Sarajevu ima poslovica – sve su dobre koke, sjedile kod Troke”, našalio se Troko.

Čije su čokoladice koje stižu u paketićima?

”Paketići su pakovani u Sarajevu jer su Sarajlije najbolji šibicari. Niko ne zna u kojem paketiću je koja čokoladica, to će biti jedan gemištek”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.