Irfan Nefić: Hvala Sarajlijama

Vijesti 01. jan 201713:44 > 13:45
N1

Novogodišnja noć u Kantonu Sarajevu protekla je izuzetno mirno i bez incidenata, za šta se u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) posebno zahvaljuju građanima glavnog grada BiH.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić je potvrdio da u novogodišnjoj noći u Sarajevu nije bilo većih prekršaja niti krivičnih djela.

Osiguranje nekoliko desetina hiljada ljudi na javnom dočeku na Trgu BiH proteklo je izuzetno uspješno, a saobraćaj je normalizovan i prije planiranog roka.

“Kada govorimo o sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo u toku novogodišnje noći, mogu reći da je to bila jedna uobičajena noć kao i sve ostale. Naime, nismo imali povećanje broja ni prekršaja, a niti krivičnih djela koje bi mogli izdvojiti. Treba reći da je zaista bila mirna noć, doček Nove godine je prošao bez bilo kakvog incidenta. Saobraćaj je regulisan po planu, u 6 sati, a mi smo, uz pomoć uposlenika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća ‘Rad’, to učinili u 3.15 sati. Mogu reći da je ovo bila zaista jedna lijepa noć na području Kantona Sarajevo”, rekao je Nefić.

On je posebno pohvalio građane Sarajeva i goste iz drugih zemalja koji su se pridržavali uputa policije u svakom smislu.

Sinoć je zato, kako je rekao Nefić, bila smanjena upotreba pirotehničkih sredstava, smanjen broj saobraćajnih nesreća te smanjen broj osoba isključenih iz saobraćaja zbog konzumacije alkohola.

“Građani su se apsolutno pridržavali naših uputa. Imali smo dobru saradnju, čak je i upotreba pirotehničkih sredstava bila svedena na minimum. Hvala građanima, ekipama hitne pomoći, vatrogascima, radnicima gradskog prijevoza, komunalnog preduzeća ‘Rad’, kao i medijima koji su umnogome doprinijeli da ova noć bude ovakva, da se smanji upotreba pirotehnike i konzumacije alkohola. Tako da niti je bio povećan broj nezgoda, niti broj isključenih iz saobraćaja zbog konzumacije alkohola. Ovo je bila zaista jedna lijepa noć koja će ostati uspomena – i građanima, i gostima u Sarajevu, i nama policijskim službenicima. Mogu reći da smo očekivali više posla”, zaključio je Nefić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.