U Travniku oduzet Hummer zbog neplaćenih saobraćajnih kazni

Vijesti 09. jan 201711:36 > 11:42
Tntportal.ba

Tokom vikenda, u Srednjobosanskom kantonu (SBK), privremeno su oduzeta četiri vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u činjenju najtežih saobraćajnih prekršaja i da, do sada, izrečene sankcije nisu postigle svrhu.

Tako je u mjestu Putićevo, općina Travnik, oduzeto vozilo Hummer, kojim je upravljao J.B. (1990) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Njemu je ranije izrečeno više novčanih kazni, a provjerom je ustanovljeno kako ima 1.260 KM neuplaćenih novčanih kazni, a prilikom pregleda vozila pronađena je i određena količina marihuane.

Uz zahtjev Sudu za pokretanje prekršajnog postupka, bit će dostavljen prijedlog za trajno oduzimanje vozila.

U Travniku je iz istih razloga privremeno oduzeto i vozilo marke BMW, kojim je upravljao A.S. (1980) iz Travnika, za kojeg je provjerom ustanovljeno kako ima veći broj prekršaja i da nije uplatio novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.130 KM.

Nadležnom sudu će, također, uz zahtjev za vođenje prekršajnog postupka, biti predloženo trajno oduzimanje vozila.

U Vitezu je privremeno oduzeto vozilo od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja koji ima 5.960 KM duga za novčane kazne.

Radi se o osobi inicijala K.O. (1990) iz Busovače, od kojega je oduzeto vozilo BMW 530 D.

Policija u Novom Travniku privremeno je oduzela vozilo Mercedes-kombi, kojim je upravljao V.D. iz Travnika, za kojeg je u registru novčanih kazni ustanovljeno da je počinitelj više prometnih prekršaja i da ima iznos od 2.940 KM neuplaćenih novčanih kazni.

Tokom vikenda je, po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, iz saobraćaj isključeno 15 vozača i šest vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 236 prekršajnih naloga.

Kontrola rada ugostiteljskih objekata, u saradnji s inspekcijskim organima, obavljena je na području Novog Travnika, Viteza, Travnika i Kreševa, tokom koje je podneseno nekoliko prekršajnih prijava, zbog prekoračenja odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, neprijavljivanje radnika, neizdavanje fiskalnih računa i točenja alkohola maloljetnicima.

Nakon uočenih nedostataka, prilikom kontrole ugostiteljskih objekata na platou Babanovca na Vlašiću, tržno-turistički inspektori su, uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i PS Travnik, zapečatili jedan ugostiteljski objekt.

Inspektori Službe za strance – terenski ured Travnik izdali su četiri prekršajna naloga zbog kršenja odredbi Zakona o kretanju i boravku stranaca u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.