Karkin reagovao na spekulacije o "pokušaju atentata"

Vijesti 09. dec 201414:34 > 14:38
Screenshot

Branitelji po službenoj dužnosti optuženog Zijada Turkovića - advokati Fahrija Karkin i Rusmir Karkin reagovali su danas u povodu medijskih spekulacija o tome "da iza 'pokušaja atentata' na tužiteljicu Tužilaštva BiH Dijanu Kajmaković stoji njihov klijent (Zijad Turković)", odbijajući takve navode.

“Kao branioci po službenoj dužnosti optuženog Zijada Turkovića kojeg branimo u obnovljenom krivičnom postupku pred Sudom BiH uime svog klijenta i u svoje ime odbijamo s indignacijom spekulacije iznesene u nekim printanim medijima i tv-izvještajima da iza ‘pokušaja atentata’ na tužiteljicu Dijanu Kajmaković stoji naš klijent”, navode advokati u saopćenju za javnost.  

Nadalje, navode da su s klijentom otkako je u pritvoru imali tri kontakta sedmično i da prate njegovo ponašanje te “da on (klijent) odbija bilo kakvo ponašanje usmjereno na ono što se možda ‘desilo’ tužiteljici”.  

“Kao branioci čiji je rad dobro poznat, kao i uvijek navodimo – ako bude barem neka indicija, a kamoli dokaz da je naš klijent i na koji način involviran, isti čas ostat će bez naših usluga”, stoji u saopćenju koje potpisuju advokati Fahrija i Rusmir Karkin te njihov klijent Zijad Turković.