Hercegovački spasioci bez automobila, a vlasti kupuju nove

Vijesti 20. jan 201708:17 > 08:39
HGSS Čitluk

Hercegovačka gorska služba spašavanja ostala je bez jedinog vozila za svoje svakodnevne aktivnosti pa u narednim danima neće biti u mogućnosti izvršavati svoje obaveze, saopćeno je iz ove HGSS.

Kako se navodi u njihovom saopćenju, kvar na automobilu desio se jučer tokom potrage za nestalom Feridom Dizdar u Počitelju. Zbog toga pripadnici ove Služe nisu bili u mogućnosti priključiti se operaciji potrage za još jednom nestalom osobom u Livnu.

”Nije nam se javio NITKO! Sami smo se opet pokrpali i nekako uspjeli popraviti auto. Sada je popravak neisplativ, a mi nemamo načina ni financija da dođemo do drugog vozila. Radimo i ovu objavu u nadi da će se ovaj put netko od nadležnih ipak sjetiti i probati nam pomoći da riješimo ovaj veliki problem. Pomaganjem nama direktno pomažu unesrećenim osobama koje bez naše intervencije nemaju prevelike šanse za preživljavanje”, navodi se između ostalog u njihovom saopćenju.

Podsjećamo, na N1info u nekoliko navrata izvještavao o rastrošnosti brojnih bosanskohercegovačkih institucija. Redovno se ovdašnjim funkcionerima nabavljaju novi luksuzni automobili. Iako pojedini građani nemaju osnovnih uvjeta za život te jedva spajaju kraj s krajem, onima koji odlučuju o njihovoj sudbini itekako je stalo da se voze u u udobnim četverotočkašima. Od 18. septembra do 18. oktobra vlasti raspisale 25 tendera, za nabavku 114 vozila. Za njih izdvajaju 5,1 milion KM.

Onima koji svoje živote često rizikuju da bi spasili tuđe, automobili su potrebni svakodnevno. Ne – da bi se osjećali udobno već da bi pomagali i na vrijeme stizali tamo gdje ih trebaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

HGSS
HGSS
HGSS
HGSS