Klas donirao brašno za potrebe Prihvatnog centra "Duje"

Vijesti 06. feb 201713:43 > 13:46
N1

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo donirala je brašno Međunarodnom forumu solidarnosti-EMMAUS. Radi se o 5.000 kg brašna koje je ova društveno odgovorna kompanija donirala za potrebe korisnika usluga Prihvatnog centara "Duje" u Klokotnici u Doboj Istoku.

Ovaj Prihvatni centar je jedan od najznačajnijih projekata MFS-EMMAUS-a. Formiran je kao mjesto za njegu i rehabilitaciju ugroženih kategorija stanovništva u BiH. U Centru su zbrinuta 424 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Centar se sastoji od sedam paviljona, sa osobama prilagođenim prema polu i kategoriji korisnika, uključujući vodu i grijanje, dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu i pekaru.

N1

„Drago nam je što je ovako ugledna kompanija u BiH kakva je Klas prepoznala važnost našeg humanitarnog rada i ovim putem se zahvaljujem na vrijednoj donaciji. Kuhinja Prihvatnog centra dnevno pripremi do 1.900 obroka za korisnike i uposlenike, a u pekari se svakodnevno proizvede 480 hljebova, tako da će ovo brašno itekako pomoći u daljnjem radu“, izjavio je direktor MFS-EMMAUS-a Hamzalija Okanović.

N1

MFS-EMMAUS također brine i o Narodnoj kuhinji u Doboju u kojoj se podijeli više od 6000 obroka mjesečno za građane koji su u stanju socijalne potrebe, tako da će ova vrijedna donacija Klasa značajno olakšati rad i ove kuhinje. 

Klas – hrana puna ljubavi!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.