Crni ponedjeljak u BiH: Tragičan prvi dan sedmice

Vijesti 07. feb 201707:59 > 08:19
N1

Jučerašnji dan će biti upisan u crnu knjigu tragedija koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

U jutarnjim satima u požaru koji je izbio u sarajevskom naselju Alipašino Polje poginuli su supružnici V. R. i R. S. Požar je izbio na 11. spratu zgrade u Geteovoj ulici nakon eksplozije plinske boce. Građani, vatrogasci i policija pokušali su pomoći unesrećenima, ali bez većeg uspjeha. Plamen je ubrzo zahtavio cijeli stan u kojem su bili stariji supružnici. 

Osim toga, 15 ljudi je lakše povrijeđeno, uglavnom od trovanja ugljenmonoksidom. Oni su zatražili pomoć u Hitnoj pomoći.

Samo sat vremena kasnije, u koritu rijeke Lašve, pronađena su dva tijela nestalih mladića iz Zenice, a za trećim se traga. Njih trojica su nestali su u subotnjoj noći nakon što su bili u Vitezu u diskoteci. Potraga za Amarom Kozlićem, trećim nestalim mladićem iz Zenice nastavit će se danas, potvrđeno je za N1.

Od trenutka kada su u rijeci Lašvi uočili putnički automobil otprilike sat i po do dva trebao je pripadnicima specijalne jedinice policije Zeničko-dobojskog kantona i ronilačkom timu da izvuku dva beživotna tijela mladića. Husein Delić imao je 24, a Almen Begović 19 godina.

Tri sata kasnije, 78-godišnji Sarajlija poginuo je u automobilskoj nesreći kod Kaknja nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom. Od strahovitog udarca podlegao je na mjestu događaja. 

Na isti dan prošle godine, u stravničnoj nesreći koja se desila u mjestu Goliješnica, poginule su tri mlade osobe iz Žepča. Monika Antolović, Nevena Mijić i Oliver Hrkač imali su 20 godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.