Zenica: Stotinu djece bez roditelja dobilo BBI stipendije

Vijesti 07. feb 201717:53 > 17:57
BBI

BBI banka upriličila je danas u Zenici dodjelu stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata ove regije.

Direktor BBI banke Amer Bukvić čestitajući dobitnicima poručio je da Bosna i Hercegovina ima prespektivu i da studenti svoja znanja trebaju koristiti u svojoj zemlji, a ne negdje daleko od kuće, gdje će uvijek imati status gosta.

„Ljudi su najveća vrijednost svakog društva i ulaganje u obrazovanje je ulaganje u razvoj društva u cjelini. Vjerujem da BiH ima perspektivu i da ćemo zajedno sa vama mi iz privatnog sektora uz pomoć vlasti napraviti ambijent u kojem ćete biti adekvatno cijenjeni za svoja znanja. Stipendiranje učenika i studenata kontinuiran je proces u kojem smo tokom četiri godine isplatili oko četiri miliona KM za stipendije”, kazao je Bukvić.

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara i isplaćuje se tokom 12 mjeseci. Inače, ovo je projekat u kojem se iz Fonda Sheikh Saleh Kamel svake godine isplati 500 stipendija godišnje za djecu bez jednog ili oba roditelja. BBI banka ovaj projekat realizira uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije.

Studentica Saobraćajnog fakulteta Rejhana Numanović, zahvalila se Sheik Saleh Kamelu i BBI banci kazavši kako će njena generacija mijenjati svijet na bolje.

„Samo studiranje nije jednostavno i zahtjeva velike novčane izdatke, i zbog toga nam je ova pomoć od izuzetnog značaja. Najlakši način da se uništi jedna država jesta da joj se uništi obrazovanje. BBI banka je prepoznala važnost obrazovanja i ne dozvoljava uništavanja naše države”, kazala je Numanović.

Amar Kundalić student prve godine Ekonomskog fakulteta u Zenici zahvalio se BBI banci naglasivši kako su rijetke finansijske institucije u BiH koje misle o budućnosti naše zemlje.

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Draženka Subašić u obraćanju je naglasila kako je ulaganje u obrazovanje jedna od najboljih investicija i čestitala dobitnicima i BBI banci na dobrom odabiru za investiranje.

“Čestitam BBI banci koja nam na različite načine pomaže u edukaciji naše omladine. Nadam se da će i druge kompanije slijediti ovaj humani primjer BBI banke, koja osim na ovaj način i organiziranjem Sarajevo Business Foruma i privlačenjem investitora nastoji obezbjediti radna mjesta za mlade ljude”, kazala je Subašić.

Među najmlađim dobitnicima stipendija su i desetogodišnja Umihana Ogrić i osmogodišnji Harun Medić iz Tešnja, te osmogodišnja Sara Husetović i šestogodišnji Faris Karić iz Zenice.

Dobitnicima su čestitali i ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović, rektor Univerziteta u Zenici Dževad Zečić, te Selvedina Sarajlić-Spahić iz Asocijacije Fatma. Stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 500 djece iz BiH dodjeljuju se već petu godinu i do sada je u ove svrhe isplaćeno skoro četiri miliona KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI
BBI