Pokrenula posao kako bi pomogla nezaposlenim roditeljima

Vijesti 08. feb 201709:55 > 10:06
N1

Tuzlanka Amra Bešić odlučila je, za razliku od većine njenih vršnjaka, da budućnost uzme u svoje ruke. Ova vrijedna djevojka je na dan svoga punoljetstva podigla kredit i otvorila frizerski salon kako bi pomogla svojim roditeljima.

Kako je kazala u razgovoru za N1, iako je bila učenik generacije prekinula je školovanje i počela je sama zarađivati.

“Moji roditelj su od rata bili bez posla. Kao starije dijete odlučila sam im pomoći. Prvo sam se zaposlila u jednom frizerskom salona i nakon jedne godine rada saznala sam za poticaj. Otišla sam u mikrokreditnu organizacuju da dignem kredit ali sam morala čekati da napunim 18 godina kako bih ga dobila”, otkrila je Bešić.

Najveću pomoć u njenom osamostaljivanju pružio joj je otac.

“Tata mi je najviše pomogao u organizaciji, traženje prostor i nabavci materijala”, kazala je djevojka i dodalo da je prva mušterija bio majstor od kojeg je učila zanat.

“Prva mušterija je bio moj majstor koji me je učio zanatu. Rekao mi je: ‘Pošto sam ti prva mušterija da ti budem nafakali (sretan)’. I, hvala Bogu, ja sam zadovoljna”.

U frizerski salon za muškarce dolaze mušterije od 7 do 77 godina, a Bešić je naglasila da daje popust za malu djecu i penzionere.

“Imam ambiciju da otvorim i ženski salon. Također, u planu mi je da zaposlim kolegicu da napravim dvije smjene kako bi salon duže radio”, kazala je.

Vrijedna Tuzlanka na kraju je imala poruku za sve mlade u BiH koji razmišljaju o odlasku iz zemlje.

“Borite se i nikad ne odustajte. Ima posla ako dovoljno tražite jer uvijek jedna vrata sreće ostanu otvorena”, poručila je Bešić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.