Imate ideju za Android aplikaciju? Prijavite se!

Vijesti 11. dec 201409:29 > 09:34
N1

EESTEC Competition for Android je takmičenje u izradi Android aplikacija koje po četvrti put organizuje Evropsko udruženje studenata elektrotehnike (EESTEC). Da biste učestvovali u takmičenju, potrebno je samo da zadovoljavate jedan uslov, da ste mlađi od 30 godina. Možete raditi pojedinačno ili okupiti tim (maksimalan broj članova tima je tri).

Reporter N1 televizije Haris Mrkonja razgovarao je sa Edinom Livnjak, predstavnicom Lokalnog Komiteta EESTEC Sarajevo.

Takmičenje se sastoji iz dvije faze. U prvoj fazi, koja traje do 15. decembra, potrebno je osmisliti ideju za aplikaciju i poslati tekstualno objašnjenje ideje. Do kraja prvog dijela moguće je prijaviti više ideja, od kojih ćete u sljedećoj fazi odabrati jednu koju ćete dalje razvijati.

Druga faza, razvijanje aplikacije i predaja finalnog rješenja, traje do 20. marta 2015. godine. Dodjela nagrada za pobjednike bit će održana u maju na kongresu EESTEC-a u Madridu.

Osnovni cilj EESTEC-a je promocija i razvoj međunarodnih kontakata između studenata i profesionalaca u oblasti elektrotehnike kroz stručne radionice, razmjene, stručne prakse i ostale aktivnosti.

Udruženje organizira takmičenje u izradi aplikacija kako bi ohrabrilo studente da razvijaju svoju kreativnost i steknu znanje i iskustvo neophodno za buduću karijeru.

Android platforma je odabrana zato što je to tržište sa najbržim rastom i odlična podloga za učenje.