Podrška srednjoškolcima koji skupljaju novac za ekskurziju

Vijesti 13. feb 201714:05 > 14:07
Općina Stari grad

Općina Stari Grad uključit će se u akciju ''Ekskurzija 2017'', učenika Srednje medicinske škole na Bjelavama i pomoći im da prikupe sredstva da bi cijela generacija otputovala na ekskurziju.

Srednjoškolci koji žele zaraditi novac, da bi i njihovi prijatelji koji su slabijeg materijalnog stanja išli na ekskurziju, sljedećeg mjeseca će raditi u Aleji ambasadora. Učenici će, zajedno s uposlenicima općinskog Sektora za tehničke poslove, tokom vikenda čistiti Aleju ambasadora od otpada, lišća i korova, a za svoj rad će biti plaćeni.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je danas direktoricu škole Sadinu Kešo i učenika Dženana Hodžića koji je pokrenuo akciju, te srednjoškolcima ponudio posao.

“Odlučili smo se uključiti u ovu akciju jer je vrlo pohvalno to što želite da zaradite novac svojim radom i trudom. Nažalost, ne razmišljaju mnogi danas na taj način. Podržat ćemo vašu ideju, i platiti vam za vaš rad, a vi ćete tako poslati poruku vašim školskim prijateljima da se radom i trudom u životu sve može postići”, kazao je načelnik Hadžibajrić, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.