Abazović: Zakon kažnjava, policija radi svoj posao

Vijesti 15. feb 201716:58 > 16:58
N1

Profesor sa Fakulteta kriminalističkih nauka i ekspert za terorizam Mirsad Abazović gostovao je danas u programu N1 televizije, programa "Dan uživo".

Abazović je gostovao u rubrici zaduženoj za komentarisanje društvenih mreža kroz najbolje statuse/tweetove o aktuelnim društveno-političkim temama.

Nacionalizam i podjele su kanceri jednog društva i ne mogu donijeti nikada ništa dobro. Na Twitteru iznosim svoje stavove i tako komuniciram sa javnošću. Uvijek se sve dešavalo, samo u različitim oblicima i modelirano različitim sredstvima“, kazao je Abazović i dodao:

Problem je što smo mi nečitalačke nacije, pomalo tračerski nastrojeni i u nekoliko navrata sam upravo napisao misao koja nije moja: Odavno je knjiga na Balkanu postala svetinja, a narod kaže da se u svetinju ne dira“.

Abazović je kazao da se treba govoriti o svakodnevnici i činiti više stvari koje ljude zbližavaju.

Treba govoriti o svakodnevnici i činiti sve ono što ljude zbližava. Dosta nam je jada i muke, društvene i javne. Ne treba nam puno da se prostor uljudi i ne treba puno napora da budemo sretni“.

Glede novog Zakona o sigurnosti u saobraćaju o čemu je jedan tweet i bio, Abazović je kazao

Idioti su oni koji žele protestovati protiv novog zakona o saobraćaju. Česta je zabluda da policajci kažnjavaju. Zakon kažnjava, policajci rade svoj posao“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.