Općina Centar se pridružila akciji „Ekskurzija 2017“

Vijesti 17. feb 201713:32 > 13:35
Facebook

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktorica Doma zdravlja Centar Đana Firdus-Tirić posjetili su Srednju medicinsku školu Sarajevo kako bi dali podršku učenicima koji su pokrenuli akciju „Ekskurzija 2017“.

Sa direktoricom škole Sadinom Kešo i učenicima, Ajnadžić i Firdus-Tirić podržali su ideju učenika koji u teškim vremenima za ovu zemlju pokazuju nesebičnost i solidarnost.

Naša namjera je da novac koji vam je potreban osigura kroz društveno koristan i humanitaran rad. Naša ponuda ogleda se u tome da radite u Narodnoj kuhinji „Stari grad“ i Domu zdravlja Centar, a sa druge strane lokalna zajednica će sate vašeg rada platiti“, kazao je Ajnadžić i dodao da će podržati učenički aktivizam i na način da se uključe u ekološke akcije čišćenja i pošumljavanja.

Na kraju posjete dogovoreno je da se za sedam dana pripremi Memorandum čiji će potpisnici biti Narodna kuhinja „Stari grad“, Dom zdravlja Centar, Srednja medicinska škola i Općina Centar, a koji će pobliže definirati način na koji će radno angažirani učenici biti plaćeni za svoj rad, saopćeno je iz Općine Centar.

Učenici Srednje medicinske škole u Sarajevu organizirali su radnu akciju pod nazivom „Ekskurzija 2017“ kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti platiti odlazak na ekskurziju, a sama ideja potekla je od učenika trećeg razreda Dženana Hodžića.

U ovoj školi već pet godina nije bilo odlazaka na ekskurziju, zbog loše materijalne situacije. Stoga su učenici uputili apel svim firmama i poslodavcima poručivši da su spremni raditi i zaraditi novac kako bi sa svojim prijateljima zajedno otišli na ekskurziju, navodi se u saopćenju Općine Centar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.