Ko je zapravo vozač Amira Zukića?

Vijesti 20. feb 201708:24 > 08:59
N1

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić uhapšen je u petak popodne po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U akciji sarajevske policije uhapšen je i Seid Fazlagić. O Fazlagiću se u medijima nije pojavilo mnogo informacija. U izjavama iz Tužillaštva nakon hapšenja, kratko su kazali da se radi o Zukićevom vozaču koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Seid Fazlagić dugogodišnji je član Stranke demokratske akcije. Na posljednjih lokalnim izborima održanim u oktobru prošle godine, bio je kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova. Zanimljivo, na listi od 36 imena, Fazlagić je prema broju osvojenih glasova bio – 35. Pripalo mu je 279 glasova.

SDA

U njegovoj kratkoj biografiji objavljenoj uoči izbora, navodi se da je rođen 1964. godine u Čajniču. Diplomirani je ekonomista, u penziji. Otac je troje djece. Predsjednik je Mjesnog odbora SDA Koševo 1.

Prema dostupnim podacima, član je Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa u okviru Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

Podsjećamo, ranije uhapšeni u ovom predmetu osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Postupajući tužilac sarajevskog Tužilaštva jučer je Općinskom sudu u Sarajevu uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Zukiću i Fazlagiću.

Pritvor Zukiću je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, dok je pritvor za Fazlagića zatražen jer postoji opasnost od bjekstva te ponavljanja krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.