U nastavku akcije "Kurir" uhapšen Elmin Džino

Vijesti 22. feb 201712:59 > 13:01
FUP/Ilustracija

Pripadnici Federalna uprave policije /FUP/, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili su Elmina Džinu, stručnog saradnika advokatske kancelarije Esada Hrvačića.

Džino je, kao i ostali prethodno uhapšeni u akciji kodnog naziva “Kurir”, osumnjičen za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlašćenja i falsifikovanje službene isprave, rekla je Srni portparol Tužilaštva Azra Bačvić. 

Postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora zbog opasnosti uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

U akciji “Kurir” ranije su uhapšeni Ismet Hamzić, Esad Hrvačić, Samina Skopak, Zaim Spahović i Muamer Pita, kojima je Kantonalni sud u Sarajevu na prijedlog tužioca odredio jednomjesečni pritvor. 

Oni se terete da su, kao organizovana kriminalna grupa, izdejstvovali donošenje presuda pred Opštinskim sudom u Sarajevu i tako nezakonito vršili prenos vlasništva na skoro 70 nekretnina na području Kantona Sarajevo, čime su sebi i drugima pribavili veću protivpravnu korist.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.