Kabinet Izetbegovića o otvaranju pisama iz Haga

Vijesti 28. feb 201716:28 > 16:37
N1

Međunarodni sud u Haagu uputio je prošle sedmice tri pisma za tri člana Predsjedništva BiH povodom zahtjeva za reviziju presude BiH protiv Srbije.

Pisma su upućena Mladenu Ivaniću, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću. O sadržaju pisma jučer je govorio Bakir Izetbegović.

N1 saznaje da je kovertu adresiranu na ime Mladena Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, neko otvorio umjesto njega.

Ovu informaciju za N1 je potvrdio i Mladen Ivanić. On je rekao da je neko otvorio kovertu prije njega, iako je prethodno upozorio ambasadoricu BiH u Holadniji Mirsadu Čolaković da njegovu kovertu niko ne smije otvarati s obzirom “na nedostatak povjerenja”.

Ivanić se nakon toga obratio medijima kazavši da je neko otvorio njegovu kovertu prije njega te da više neće trpjeti “paralelizam” koji se dešava.

Nakon konferencije za medije, iz Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića je medijima rečeno da je od svih pristiglih pisama, otvorena samo jedna koverta i to ona naslovljena na člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Potvrđeno je to za N1 iz Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva, uz obrazloženje da je koverta otvorena uz ranije odobrenje Bakira Izetbegovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.