Tarik Filipović u Novom danu

Vijesti 03. mar 201715:33 > 21:46
N1

Ako je sutra magla ne spriječi, u Sarajevo će sutra stići visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije Federica Mogherini.

O njenom posjetu te ostalim aktuelnim političkim temama sutra ujutro će govoriti Edin Urjan Kukavica, književnik i publicista koji piše kolumne u kojima iznosi precizne i specifične opservacije stanja u državi i društvu, a izazivaju veliku pozornost bh. javnosti.

Sutra će za našu emisiju govoriti glumac i televizijski voditelj Tarik Filipović. On će večeras u Travniku igrati predpremijeru predstave “Ćiro”, o kojoj ćemo razgovarati u našoj emisiji, ali i o snimanju filma “General”, u kojem ovaj glumac igra admirala.

Mlade Bosanke i Hercegovke i ove godine sudjeluju na Evropskoj matematičkoj olimpijadi. Podsjetimo se prošle godine, Bosna i Hercegovina ostvarila je historijski rezultat osvojivši jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju, te smo tako zauzeli ekipno 4. mjesto od 31 evropske zemlje. S nama je Adisa Bolić, dobitnica zlatne medalje.

Bilino polje u subotu je bilo u fokusu bh. nogometa, više od 8000 gledatelja došlo je podržati novi Čelik, s novim funkcionisanjem, te podržati ekipu u nastavku sezone kako bi izborila opstanak u ligi. O utakmici Čelik – Zrinjski pričalo se cijele sedmice, o onome što se događalo te o planovima kluba iz Zenice sutra razgovaramo sa našim gostima.

Jubilarni, deseti po redu, Demofest biće održan od 20. do 22. jula ove godine. Mjesto je isto, tvrđava Kastel Banjaluka, a koje su novine, ko nastupa, te šta će na dar za deseti rođendan dobiti ovaj festival koji afirmiše lokalnu scenu i bendove, saznaćete ako budete s nama.

Kroz Novi dan vas vodi Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.