U velikoj akciji FUP-a uhapšeno šest osoba

Vijesti 13. mar 201713:28 > 13:31
FUP/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije „Target“ na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, kao i pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine vrše se pretresi na šest lokacija na području navedenih kantona, te je uhapšeno šest osoba incijala S. D. (1958.g), A. O.(1986.g.), D. S. (1987.g), A. F. (1996.g), A. D. (1991.g.) i A. D (1987.g.).

Radi se o licima koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Organizovani kriminala“ iz člana 250., a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene” iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije, novca, računarska oprema, SIM kartice, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa predmetnim krivičnim djelom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.