Bivši borac poslao poruku premijeru Novaliću i Vladi FBiH

Vijesti 15. mar 201712:16 > 12:19
N1

Vojni penzioneri Armije RBiH i HVO-a danas su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo odnosom vlasti prema njima.

Ahmet Alibabić je jedan od bivših boraca koji danas ispred zgrade Vlade FBiH traži svoja prava.

Tražimo vraćanje starog koeficijenta kojeg smo imali. Penzija nam je smanjena novim zakonom za 20 posto, gdje smo stavljeni nezakonito u taj zakon. Mi samo tražimo svoja stečena prava. Dosta je više obećanja, sad smo došli da kažemo da ne želimo slušati više obećanja“, kazao je za N1.

Kazao je da je naredni zahtjev ostavka kompletne Vlade FBiH.

Ostavka resornog ministra i Vlade kompletno je naredni zahtjev ukoliko ne ispune naše današnje zahtjeve.Jučer smo bili na sastanku s njima, ali nije postignut dogovor“.

Alibabić je dodao da neće odustati od zahtjeva dok se problem ne riješi.

Naš stav je trenutno da ne odustajemo od zahtjeva dok nam se problem ne riješi. Navodno, Vlada kaže da nema dovoljno sredstava. Kako ima sredstava za povećanje naknade za odvojeni život, za nove automobile? Ima da nađu sredstva“.

Još je poručio da neće doći do blokade saobraćaja, kako je ranije najavljivano.

Većina nas je na rubu egzistencije, prije smo živjeli solidno. Uvođenjem u novi zakon smo izgubili prava i sad smo na socijalnoj pomoći. Nećemo blokirati saobraćaj, jedino možemo blokirati zgradu Vlade FBiH“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.