Fejzić: Tabaković opet pokušao da obmanjuje javnost

Vijesti 18. mar 201721:30 > 21:35
Screenshot

Hamdija Fejzić, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, obratio se medijima saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Dužnost mi je kao predsjednika Skupštine opštine Srebrenica informisati javnost o dešavanjima u Srebrenici. Odbornik Alija Tabaković se danas oglasio saopćenjem za javnost u kojem je opet pokušao da obmanjuje javnost.

Podsjećam, na sjednici Skupštine opštine Srebrenica održanoj 3. marta 2017. godine, Alija Tabaković je sa grupom odbornika blokirao izbor zamjenika načelnika opštine Srebrenica iako je prijedlog bio Bošnjak. Ubrzo nakon toga Alija Tabaković je sa SDS-om koji predvodi Momčilo Cvjetinović, čija je ratna uloga dobro poznata svima u Srebrenici, pokušao da formira skupštinsku većinu. Nakon što mu nije uspjelo opet pokušava da dezavuiše javnost, umjesto da se uključi u rad Skupštine i brani interese Bošnjaka u skupštinskim klupama.

Takođe, Alija Tabaković je sa odbornikom iz Srpske radikalne stranke htio da pravi koaliciju, a sada u medijima „brani“ interese Bošnjaka. Alija Tabaković konstantno i redovno govori o iseljavanju i nestanku Bošnjaka sa prostora istočne Bosne i Srebrenice, i na taj način kao predsjednik Medžlisa islamske zajednice Srebrenica i odbornik u Skupštini opštine Srebrenica širi strah među povratnicima. U javnosti se Alija Tabaković predstavlja kao veliki zaštitnik Bošnjaka, ali u Skupštini taj patriotizam i zaštitnički odnos izostaje.

Pozivam odbornike Bošnjake da u skupštinskim klupama brane interese svog naroda jer je to pravi i jedini način, navodi se u saopćenju.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.