Fuad Kasumović reagovao na optužbe za napad na novinare

Vijesti 31. mar 201711:10 > 11:15
N1

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izražava žaljenje zbog u javnosti pogrešno intepretirane informacije od strane Haruna Bošnjaka, dopisnika BHT1 i Gordane Ristović – Muslija, dopisinice FTV iz Zenice, a u vezi, kako je preneseno, "napada gradonačelnika na novinare".

Iz Sindikata Federalne televizije navode da je Kasumović napao novinare kada su u pauzi sjednice Gradskog vijeća zatražili njegov komentar o razlozima povlačenja Prijedloga budžeta sa dnevnog reda Gradskog vijeća.

Žao mi je što se ovo dvoje dopisnika javnih servisa iz Zenice kriju iza TV kuća za koje izvještavaju jer te televizijske kuće u sporno vrijeme nisam ni pomenuo. U pauzi sjednice Gradskog vijeća, kada su mi zatražili izjavu, rekao sam im, kako ne mogu udovoljiti njihovom zahtjevu i to isključivo zbog čestih i tendencioznih priloga koje o Zenici prave u negativnom kontekstu“, rekao je Kasumovića za N1.

Istakao je da se to posebno odnosi na priče koje na štetu grada i građana Zenice prave sa kladioničarima.

Koristim ovu priliku da se u ime građana i svoje lično ime zahvalim novinarima i medijima koji prate rad Gradonačelnika i Gradske uprave i koji profesionalno izvještavaju o dešavanjima u našem gradu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.