Zbog prijave vanredna kontrola u Ambasadi BiH u Indiji

Vijesti 07. apr 201712:07 > 12:15
N1

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine primilo je anonimnu prijavu protiv ambasador BiH u Indiji Sabita Subašića, potvrđeno je za N1.

Prijava je u ovoj instituciji uzeta u razmatranje, a Subašića je navodno prijavila grupa mladića koja ga je optužila za kriminal i korupciju.

Iz Ministarstva za N1 su kazali da će u Ambasadi BiH u New Delhiju biti izvršena vanredna kontrola od strane Ureda za reviziju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Grupa mladića iz Bangladeša uputila je nedavno dopis u kojem ambasadora BiH u Indiji Sabita Subašića optužuju za kriminal i korupciju, navodeći da im je uzeo veliki novac za vize koje nikada nisu dobili, pišu Nezavisne novine.

“Želimo da podnesemo žalbu protiv Sabita Subašića. On je uzeo po 3.000 evra od svakog od 20 mladića iz Bangladeša za vize. Te vize smo čekali duže od mjesec, a zatim nam je Subašić zatražio još po 2.000 evra. Taj dodatni novac dalo mu je 14 mladića, a nas šest više ne želi da ga plaća”, piše u dopisu koji je proslijeđen u sjedište diplomatije BiH.

U dopisu se navodi da je, u međuvremenu, 14 mladića dobilo vize koje su papreno platili, svaki po 5.000 evra, a šestorica mladića zatražila su od Subašića da im vrati po 3.000 evra, što on nije učinio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.