Omer Čevra odgovorio na optužbe Semira Efendića

Vijesti 11. apr 201717:54 > 17:54
Omer Čevra

Semir Efendić, načelnik sarajevske Općine Novi Grad, nedavno je na zvaničnom Facebook profilu poručio da će se lično boriti da Fahrudin Radončić ne postane član Predsjedništva BiH.

U statutus, Efendić je kazao da će lično učiniti sve da Radončić ne bude izabran za člana Predsjedništva BiH.

Radončić osjeća da bi u njegovoj namjeri da postane bošnjački član Predsjedništva BiH ja mogao biti smetnja. I u pravu je. Iako se ja nemam namjeru kandidovati za tu poziciju, učiniću sve da ni on ne bude taj. Jednostavno, ne može bošnjački član Predsjedništva biti srpski špijun i ko zna čiji još, te čovjek koji etnički uopće nije Bošnjak. Namjerno nisam htio reagovati na to Radončićevo spominjenje moga imena iako sam znao šta njega brine. Čekao sam da vidim slijedeći korak i to se desilo brzo preko njegove špijunske bratije Šimića, Latića i ostalih. Neka oni te svoje igranke prave negdje drugo, ali u Novom Gradu sigurno neće”, smatra načelnik Općine Novi Grad.

Danas je stigao odgovor Omera Čevre, bivšeg dugogodišnjeg portparola Saveza za bolju budućnost. Kako je naveo u svom odgovoru, “Semir Efendić se umislio da je na čelu Ideološke komisije Komunističke partije Jugoslavije”.

“Nervozni facebook komentar nepotističkog, ali i prema posljednjem izvještaju državnih revizora, koruptivnog, pa samim tim vjerovatno i kriminalnog načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, pokazatelj je ozbiljne zabrinutosti malezijskog đaka o vlastitoj političkoj i pravosudnoj budućnosti. Osokoljeni Semir u njemu papagajski ponavlja stare istrošene ublehe i sudskim presudama odbačene lažne demagogije SDA-ovog propagandno – obavještajnog gurua Fikreta Muslimovića, o tome kako su ‘izdajnici naroda, špijuni, srpski igrači’, te prirodno ‘neprijatelji Bošnjaka’, tobože uvijek sve one osobe, koje se usude da uperu prstom u potencijalni kriminal i korupciju bilo kojeg zvaničnika SDA”, naveo je Čevra.

On je Efendićev status nazvao bezobraznim, te da iza načelnika navedene sarajevske općine stoji, kako je naveo, “najjači tajkunski i financijski lobi u BiH”.

“Također, želim ga ovim putem podsjetiti da je Radončić 2010. i 2014. godine bio apsolutni pobjednik za bošnjačkog člana Predsjedništva u Općini Novi Grad, kao i svakoj drugoj općini u Kantonu Sarajevo, a kako stvari stoje, što je zabrinutom Efendiću i njegovom “Poljine Hills” lobiju jasno, isto će i biti 2018. godine. Svima je više jasno da je pljačka izbora, jedini stvarni alat u rukama diktatora i feudalaca, tako da ne treba sumnjati da će mladi načelnik “dat sve od sebe da 2018. zaustavi Radončića”, kako navodi u svom facebook komentaru”, navodi Čevra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.