Ministar Jusko u Washington otputovao – ekonomskom klasom

Vijesti 20. apr 201712:56 > 13:25
Srna

Mnogo pažnje u posljednjih nekoliko dana izazvala je informacija o putovanjima ministra komunikacija i saobraćaja Ismira Juska i korištenju avionskih karti biznis klase uprkos prethodnim tvrdnjama da, zbog uštede, ministar putuje koristeći karte ekonomske klase u avionima.

On je, podsjećamo, ranije u nekoliko navrata isticao da otkako je ministar, isključivo putuje ekomnomskom klasom

Trebamo se odnositi domaćinski prema dodijeljenom budžetu i da se ne razbacujemo novcem naših sugrađana, već da ga koristimo onoliko koliko je neophodno da se pokriju neki naši troškovi”, ispričao je nedavno Jusko u razgovoru za N1.

A nakon što je Jusko pojasnio otkud ”neobični trošak” putovanjima biznis klasom u dokumentima koje posjeduje N1, stigla je informacija da je Jusko otputovao u Sjedinjene Američke Države. Nametnulo se i pitanje kojom klasom je sada ministar otputovao i koliko je brojna njegova delegacija, a kako su za N1 pojasnili iz Ministarstva, Jusko je ovaj put koristio kartu ekonomske klase.

”Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko otputovao je sam na službeni put u Washington, odnosno bez ijednog savjetnika, šefa Kabineta ministra, prevodioca ili nekoga iz Službe za protokolarne poslove Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Također, želimo još jednom istaći da ministar Jusko na svoja službena putovanja avionom u inostranstvo putuje ekonomskom klasom, pa je tako otišao i na službeni put u Washington. Na službeni poziv organizatora, ministar komunikacija i prometa BiH učestvuje na Drugoj globalnoj infrastrukturnoj konferenciji u Washingtonu. Ministar Jusko na ovoj konferenciji će elaborirati infrastrukturne projekte na Koridoru Vc, za koje se očekuje da će biti prihvaćeni obzirom da su isti dobro pripremljeni. Na Konferenciji su prisutni i predstavnici entiteta i državnih institucija”, pojasnili su za N1 iz Ministarstva komunikacija i saobraćaja.

Inače, cijena biznis karte za ovo putovanje oko 9.000 KM, a ekonomske oko 2.000 KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.