Ahmetović: A ko će zaštititi moje dijete?

Vijesti 24. apr 201717:44 > 18:59
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SDA Bakir Izetbegović danas se oglasio povodom afere "službeni automobil" kazavši da njegova supruga Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, doživljava neugodnosti i da je nema namjeru pustiti (u Tuzlu) nezaštićenu.

“Ja sam zadnjih šest i pol godina koliko sam član Predsjedništva, dobio prijetnje i napade preko 30 puta, od toga je je bilo smrtnih prijetnji, nekoliko ozbiljnih. Kod jednog čovjeka koji je vršio prijetnje pronađen je eksploziv. O takvim stvarima ja nisam do sada govorio u javnosti i ne bih da me niste pitali. Također, nisam samo ja ugrožen, tu je i moja porodica. Moja supruga doživljava određene neprijatnosti tako da ja nju nemam namjeru pustiti nezaštićenu. Ako je neće štititi država onako kako štiti supruge drugih državnika, onda ću se ja snaći”, kazao je Izetbegović.

Komentarišući izjavu Izetbegovića, poslanik SDA u državnom Parlamentu Sadik Ahmetović postavio je pitanje ko će zaštititi njegovo dijete.

“Ko će zaštititi moje dijete kojem se prijeti da će mrtvo završiti u rijeci? Brata od onog što mi prijetio djetetu je predsjednik Izetbegović primio u kabinetu Predsjedništva. Moramo izgrađivati državu koja će štititi sve građane i država mora imati instrumente i snagu da zaštiti sve svoje građane, ima puno onih koji nema ko zaštititi, onih koji nemaju oca, brata, djece koja nemaju nikog”, kazao je Ahmetović za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.