Dodik pozvao VSTV da preispita sud u Zvorniku zbog Alumine

Vijesti 26. apr 201712:39 > 12:42
N1

"Računi Alumine iz Zvornika su deblokirani", potvrdio je Milorad Dodik na današnjoj pres konferenciji.

“U tom pogledu želim da kažem svoj stav. Svaka vrsta spekulacije mora da bude odbačena. Lični interes također. Pravosuđe mora da radi besprijekorno. U Zvorniku postoji niz sumnji, a tražim od Visokog sudskog tužilačkog vijeća da preispita postupke suda u Zvorniku, i da što prije suspenduje predsjednika suda dok se ne utvrdi prava istina oko blokade računa”, kazao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je kazao da će stajati iza interesa radnika, a na VSTV-u je da u roku od 60 dana da kaže svoje, povjerioci da kažu svoje, i da utvrde da li je sud u Zvorniku donio odluku ispravno.

“To ne može da bude predmet spekulacije, nego sudske procedure koja mora dati odgovor na to. Da bi se sudskoj odluci vjerovali – mora se vratiti povjerenje i ispitati šta se to dešavalo u Zvorniku”, kazao je Dodik okupljenim novinarima.

Kaže da problema u pravosuđu ima, i da to doprinosi nerješavanju problema.

“Moramo da znamo da li je sud u Zvorniku samo prepisao odluku suda u Litvaniji”, kazao je Dodik. Potvrdio je i to da će danas biti isplaćene plaće radnicima Alumine.

“Ne možemo ići dalje ako se ne utvrdi da li je sud sud ili je nešto drugo. Procedura se mora ispitati i vidjeti da li je to normalna procedura”, kazao je uz zaključak:

“Izvršen je pritisak na sud u Zvorniku da donese blokadu računa Alumine, i tražim da se to preispita”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.