Srebrenica ima novu skupštinsku većinu bez SNSD-a

Vijesti 28. apr 201713:00 > 13:02
N1

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je da će zbog aktuelne političke situacije u Skupštini opštine Srebrenica konzultirati sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Naime, na današnjoj sjednici je formirana nova skupštinska većina koju ne čini SNSD. Odbornici ove stranke i DNS-a napustili su zasjedanje, te na sjednici ne prisustvuju predsjednik i dopredsjednik Skupštine.

Novu skupštinsku većinu bez SNSD-a čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik Stranke za BiH, jedan odbornik SDP-a, dva odbornika SDS-a, jedan odbornik SRS-a, jedan odbornik PDP-a i jedan odbornik Pokreta za preokret.

Na dnevnom redu 4. redovne sjednice Skupštine tebao se naći, između ostalog, i zahtjev za opoziv predsjednika i potpredsjednika Skupštine te novo imenovanje na ove pozicije, razrješenje načelnika nekoliko odjeljenja te razrješenje četiri opštinske komisije.

Kako se navodi u zahtjevu grupe odbornika, predsjednik i potpredsjednik SO Srebrenica svoja prava i dužnosti u prethodnom periodu ne vrše u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi RS, Statutom i Pravilnikom o radu Skupštine opštine Srebrenica.

Također, kako navode, predsjednik i potpredsjednik SO Srebrenica su napravili veće propuste u radu u prethodnom periodu (imenovanje načelnika odjeljenja suprotno poslovniku o radu SO, Odluka o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica, raspodjela podrške u okviru saudijskog granta).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.