Preko granice za vikend? Na ovim GP se najviše čeka

Vijesti 28. apr 201719:36 > 19:41
N1

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza, izdvajaju se granični prijelazi Doljani, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška gdje se na prelazak granice čeka u intervalima od 30 minuta do 1 sat.

Kako javlja reporterka N1 koja se nalazi na graničnom prelazu Doljani, danas nisu zabilježene veće gužve na ovoj granici, dok se kako se bliži vikend, gužve povećavaju.

Trenutno se čeka nešto više od 30 minuta.

Zbog prevrnutog teretnog vozila na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje) sužen je kolovoz, pa se savjetuje opreznija vožnja. 

Vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra i savjetuje se opreznija vožnja. 

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.  

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u  Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.